Wednesday, January 28, 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Ο Δήμαρχος του τσιμέντου ξαναχτύπησε! Έγκλημα στα Πατήσια

Το παρκάκι στην Συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, ήταν ένα από τα παλιότερα στην πόλη. Γι’ αυτό και τα δέντρα του ήταν τεράστια και αιωνόβια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την αξία του πάρκου και για το πόσο αναντικατάστατη είναι αυτή η βλάστηση.

Προχτες το βράδυ σαν τη μαφία, οι μπουλντόζες του Δημάρχου των εργολάβων και του τσιμέντου, παρά την αντίθετη απόφαση της δασικής υπηρεσίας,ισοπέδωσε το πάρκο για να κάνει υπόγειο πάρκινγκ. Μάλιστα λέει και διάφορα ψέματα, όπως ότι από πάνω θα βάλει 160 δέντρα, πράγμα που όπως βεβαίωσε επιστήμονας στο ραδιόφωνο, είναι αδύνατο και από γεωπονικής άποψης, αλλά και στατικά, καθώς τόσα δέντρα δεν χωράνε, αλλά και το βάρος του χώματος που χρειάζονται, ειδικά αν είναι και βρεγμένο, δεν υπάρχει κτίριο να το σηκώσει.

Οι κάτοικοι που έτρεξαν στο χώρο δέχτηκαν και την επίθεση των ΜΑΤ, ενώ ο εισαγγελέας που καλέστηκε από τους κατοίκους, αρνήθηκε να κανει αυτόφορη δίωξη και είπε να περιφραχτεί ο χώρος, δηλαδή μίλησε σαν εργολάβος. Ταυτόχρωνα στο αστυνομικό τμήμα λίγο πιο κάτω, δεν άφηναν τους πολίτες να υποβάλουν μήνυση!

http://elaionas.wordpress.com/

Όπως ίσως γνωρίζουν πολλοί, το 2007 η δασική υπηρεσία είχε βγάλει έγγραφο με το οποίο έλεγε ότι απαγορεύει κάθε κοπή δέντρου στο συγκεκριμένο χώρο που είναι στην ευθύνη της. Όμως η μαφία του τσιμέντου του Κακλαμάνη, όπως απέδειξε και πρόσφατα βρίζοντας το Συμβούλιο της Επικρατείας (υπόθεση Βωβού) δεν καταλαβαίνει από νόμους. Γιατί το πάθος για μπετά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα χαρτιά. Έτσι με μια απόφαση στα κρυφά την περασμένη βδομάδα και μια άδεια από δευτερεύουσα υπηρεσία και πριν προλάβει να την μάθει και να την προσβάλει με άνεση οποιοσδήποτε προχώρησε σαν την μαφία της νύχτας στη σφαγή του πάρκου. Εκεί θέλει να χτίσει υπόγειο πάρκινγκ και δήθεν από πάνω θα βάλει δέντρα. Βρείτε εσείς ένα υπόγειο πάρκινγκ που να έχει κάτι περισσότερο από γρασίδια και θάμνους και δείξτε το μας. Επιπλέον όπως λέει και ο κόσμος της γειτονιάς υπάρχουν ήδη πάρκινγκ στην περιοχή τα οποία είναι μισό άδεια, λόγο τιμής. Αναρωτιόντουσαν οι κάτοικοι γιατί ο δήμος δεν επιδοτεί κάποιες θέσεις για να γεμίσουν αυτά τα πάρκινγκ. Επιπλέον λένε ότι υπάρχουν πολλά μεγάλα κτίρια στην περιοχή, εγκαταλελειμμένα, όπου θα μπορούσαν να τα γκρεμίσουν για να χτίσουν πάρκινγκ.
για περισσότερα εδώ

Αλλά και στο άλσος Παγκρατίου, παρά την απαγόρευση κοπής δέντρων, οι μπουλντόζες είναι ήδη εκεί και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Ανοιχτή Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου

-

2 comments:

Frank Partisan said...

Considering the youth uprising that recently took place, trashing that nice park, is not too smart.

Frank Partisan said...

See this.